Maria met Kind

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Meester van Willem van Bibaut (toegeschreven aan)
,
Meester van de Legende van de heilige Magdalena (toegeschreven aan)

Datering

ca. 1520

Periode

16de eeuw
Het paneeltje van de Meester van de legende van de heilige Magdalena was bestemd voor een woon- of slaapkamer. Paneel en omlijsting zijn, net als bij het vierlobbige medaillon, uit één stuk eikenhout gesneden. In de vijftiende eeuw werden dergelijke devotiestukken in groot aantal geproduceerd en op de markt gebracht. De schilders van deze paneeltjes namen vaak bestaande compositieschema’s over…
Lees meer
Het paneeltje van de Meester van de legende van de heilige Magdalena was bestemd voor een woon- of slaapkamer. Paneel en omlijsting zijn, net als bij het vierlobbige medaillon, uit één stuk eikenhout gesneden. In de vijftiende eeuw werden dergelijke devotiestukken in groot aantal geproduceerd en op de markt gebracht. De schilders van deze paneeltjes namen vaak bestaande compositieschema’s over. De voorstelling die we hier zien, is ontleend aan Rogier van der Weyden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.