Zeeslag

Public Domain

Kunstenaar / maker

Andries van Eertvelt (schilder)

Periode

17de eeuw
De eerste zeegezichten of marines ontstonden in de Nederlanden, in de 16de eeuw. Vooral in de 17de eeuw ontwikkelde de marine zich snel tot een zelfstandig genre met kunstenaars als Andries van Eertvelt (1590-1652) uit Antwerpen en Willem van de Velde de jongere (1633 - 1707) uit Leiden. Sommige geschilderde getuigenissen van zeeslagen, ontdekkingsreizen, ceremonies op zee of portretten van…
Lees meer
De eerste zeegezichten of marines ontstonden in de Nederlanden, in de 16de eeuw. Vooral in de 17de eeuw ontwikkelde de marine zich snel tot een zelfstandig genre met kunstenaars als Andries van Eertvelt (1590-1652) uit Antwerpen en Willem van de Velde de jongere (1633 - 1707) uit Leiden. Sommige geschilderde getuigenissen van zeeslagen, ontdekkingsreizen, ceremonies op zee of portretten van beroemde schepen hadden voornamelijk een documentair karakter. Daarnaast zijn er marines die niet letterlijk naar de realiteit geschilderd werden maar getuigen van een ruimere artistieke vrijheid en inspiratie, meestal met een verborgen symboliek.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.