Borstbeeld van dokter Eugène Koeberlé

Public Domain

Kunstenaar / maker

Antoine Bourdelle (beeldhouwer)

Datering

ca. 1914

Periode

20ste eeuw
De Franse beeldhouwer Emile Bourdelle is vooral gekend om zijn klassiek geïnspireerde en monumentale beeldhouwwerken. Daarnaast is hij de auteur van een aantal treffende portretten waarvan deze buste één der bekendste voorbeelden is. Dr. Koeberlé was een chirug uit de Elzas. Voor de eerste wereldoorlog was hij werkzaam in het in die tijd Duitse Straatsburg. In 1914 leerde de kunstenaar…
Lees meer
De Franse beeldhouwer Emile Bourdelle is vooral gekend om zijn klassiek geïnspireerde en monumentale beeldhouwwerken. Daarnaast is hij de auteur van een aantal treffende portretten waarvan deze buste één der bekendste voorbeelden is. Dr. Koeberlé was een chirug uit de Elzas. Voor de eerste wereldoorlog was hij werkzaam in het in die tijd Duitse Straatsburg. In 1914 leerde de kunstenaar de bejaarde dokter kennen. Hij portretteerde hem op een tijdloze manier, gedrapeerd als een Griekse of Romeinse patriciër.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.