Hoek van een vijver, sneeuw (Landhuis en park onder de sneeuw)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Albert Baertsoen (tekenaar)

Datering

ca. 1892

Periode

20ste eeuw
Pasteltekeningen zijn eerder uitzonderlijk in het werk van Albert Baertsoen en ook het aparte formaat van dit pastel is eerder ongewoon. De kunstenaar vatte het parkgezicht van het zogenaamde huis Voortman als een rustgevend stemmingsbeeld op. De vage contouren, de wazige weerspiegeling en de schetsmatige, nerveuze lijnvoering creëren een atmosferische geladenheid die de verwantschap van Baertsoen met het eigentijdse intimisme…
Lees meer
Pasteltekeningen zijn eerder uitzonderlijk in het werk van Albert Baertsoen en ook het aparte formaat van dit pastel is eerder ongewoon. De kunstenaar vatte het parkgezicht van het zogenaamde huis Voortman als een rustgevend stemmingsbeeld op. De vage contouren, de wazige weerspiegeling en de schetsmatige, nerveuze lijnvoering creëren een atmosferische geladenheid die de verwantschap van Baertsoen met het eigentijdse intimisme aantoont. Deze stroming gaf aan de vrije techniek en het koloriet van het impressionisme een meer symbolische spanning.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Albert Baertsoen VIAF RKD Wikidata
Type pasteltekening
Categorie tekeningen AAT
Materialen
pastel op bruin papier, gekleefd op fijn doek
pastel AAT, papier , doek
Afmetingen 470 x 1000 mm
Locatie In depot
Objectnummer 1914-AH
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.