Portret van een vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Liévin De Winne (schilder)

Datering

ca. 1880

Periode

19de eeuw
De van oorsprong Gentse kunstenaar Liévin De Winne verwierf bekendheid als portretschilder van het Belgische hof, de adel en hogere burgerij. In zijn carrière evolueerde hij van een nauwkeurige tekenstijl naar een meer omfloerste setting met een voorkeur voor warme kleuren en zachte contrasten tussen licht en donker. In dit onafgewerkt gebleven portret van een onbekende vrouw werkte De Winne…
Lees meer
De van oorsprong Gentse kunstenaar Liévin De Winne verwierf bekendheid als portretschilder van het Belgische hof, de adel en hogere burgerij. In zijn carrière evolueerde hij van een nauwkeurige tekenstijl naar een meer omfloerste setting met een voorkeur voor warme kleuren en zachte contrasten tussen licht en donker. In dit onafgewerkt gebleven portret van een onbekende vrouw werkte De Winne het hoofd van de geportretteerde zeer realistisch uit. In haar psychologische typering legde de kunstenaar een waas van zachtaardigheid. Naast de verfijnde uitwerking van haar aangezicht paste De Winne in haar kledij een vrije, suggestieve toets toe, die één wordt met de onbestemde achtergrond.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.