Hero

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hippolyte Le Roy (beeldhouwer)

Datering

ca. 1889

Periode

19de eeuw
Hippolyte Leroy, die uit Luik afkomstig was, begon zijn studies aan de Academie voor Schone Kunsten van Gent terwijl hij er zijn legerdienst volbracht. Als laureaat van de Godecharle-prijs reist hij naar Parijs, waar hij de beeldhouwer Alexandre Falguière mag helpen aan het kroonstuk van de Arc de Triomphe. Het marmer Hero, dat voor het eerst tentoongesteld werd op de…
Lees meer
Hippolyte Leroy, die uit Luik afkomstig was, begon zijn studies aan de Academie voor Schone Kunsten van Gent terwijl hij er zijn legerdienst volbracht. Als laureaat van de Godecharle-prijs reist hij naar Parijs, waar hij de beeldhouwer Alexandre Falguière mag helpen aan het kroonstuk van de Arc de Triomphe. Het marmer Hero, dat voor het eerst tentoongesteld werd op de Salon van Gent in 1883, toont de jonge priesteres van Venus die machteloos toekijkt hoe haar minnaar Leander verdrinkt in de Bosporus, die hij tracht over te steken om bij haar te zijn. De houding van de jonge vrouw lijkt sterk op die van een Slavin van de beeldhouwer Jean Henri Cuypers, die in 1882 op de Salon van Brussel getoond werd. Het brede dramatische gebaar en de uitdrukking van pijn op het gezicht van de jonge vrouw blijven kenmerkend voor een bepaald welgemanierd classicisme en tonen de Franse invloed die de hele productie van deze kunstenaar beheerst.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.