Het bezoek bij de pachtster

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hugo Frederik Salmson (schilder)

Datering

ca. 1886

Periode

19de eeuw
Zoals veel Scandinavische kunstenaars reisde Hugo Frederik Salmson in het begin van zijn carrière naar Parijs om er verder te studeren. In de late jaren 1870 werd hij een gevierd kunstenaar op de Parijse salon. Zijn geïdealiseerde, ietwat theatrale schilderijen vertederden zijn tijdgenoten. Het landelijke leven in Picardië en ook in Skane in Zuid-Zweden, waar hij vanaf 1883 de zomer…
Lees meer
Zoals veel Scandinavische kunstenaars reisde Hugo Frederik Salmson in het begin van zijn carrière naar Parijs om er verder te studeren. In de late jaren 1870 werd hij een gevierd kunstenaar op de Parijse salon. Zijn geïdealiseerde, ietwat theatrale schilderijen vertederden zijn tijdgenoten. Het landelijke leven in Picardië en ook in Skane in Zuid-Zweden, waar hij vanaf 1883 de zomer doorbracht, staat er centraal. Het bezoek bij de pachtster is waarschijnlijk in deze regio te situeren en verbeeldt vier keuvelende plattelandsvrouwen, gezeten rond een lange, massieve boerentafel. Uit het doek straalt een harmonieuze rust, voor Salmson een weerspiegeling van het idyllische platteland.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Hugo Frederik Salmson RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 127 x 162 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1886-J
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.