De meesterschilder

Public Domain

Datering

1877

Periode

19de eeuw
Jan Verhas specialiseerde zich in portretten van kinderen uit de gegoede burgerij. Hoewel de compositie meestal weldoordacht en vrij klassiek is, treft ons de levendigheid waarmee hij kinderen in hun spel uitbeeldt. De meesterschilder toont een jongetje dat geconcentreerd zijn eerste penseelstreek zet onder de aanmoedigende en vertederde blik van zijn broer en zusjes. De natuurlijke houdingen van de kinderen…
Lees meer
Jan Verhas specialiseerde zich in portretten van kinderen uit de gegoede burgerij. Hoewel de compositie meestal weldoordacht en vrij klassiek is, treft ons de levendigheid waarmee hij kinderen in hun spel uitbeeldt. De meesterschilder toont een jongetje dat geconcentreerd zijn eerste penseelstreek zet onder de aanmoedigende en vertederde blik van zijn broer en zusjes. De natuurlijke houdingen van de kinderen versterken het ongedwongene van een momentopname. Het warme kleurenpalet, de decoratieve fond en het rijkelijke meubilair accentueren de burgerlijke sfeer.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.