Het kapucijnenklooster van La Cava (Salerno)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edouard De Vigne (schilder)

Datering

1838

Periode

19de eeuw
Edouard De Vigne was een telg van de bekende Gentse kunstenaarsfamilie, waarvan de beeldhouwer Paul de Vigne de bekendste vertegenwoordiger was. Eduard de Vigne schilderde bij voorkeur landschappen. Dit klooster ligt ver van de bewoonde wereld in een ruige bergstreek in de Italiaanse Apennijnen. De planmatige compositie, de subtiele detailweergave en het egale verfoppervlak beantwoorden aan de regels van het…
Lees meer
Edouard De Vigne was een telg van de bekende Gentse kunstenaarsfamilie, waarvan de beeldhouwer Paul de Vigne de bekendste vertegenwoordiger was. Eduard de Vigne schilderde bij voorkeur landschappen. Dit klooster ligt ver van de bewoonde wereld in een ruige bergstreek in de Italiaanse Apennijnen. De planmatige compositie, de subtiele detailweergave en het egale verfoppervlak beantwoorden aan de regels van het neoclassicisme. Het warme licht, het rijke koloriet en het gevoel van ontzag voor de grootsheid van de natuur getuigen daarentegen veeleer van een romantisch levensgevoel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.