recto: Academische prent met studie van een gezicht, verso: Fragment van een academische prent

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Joséphine Ducollet (prentmaker)

Datering

circa 1846 - circa 1876

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prenten verlijmd op een steunkarton. Op de recto zijde staat een studie van het gezicht van een vrouw in profiel naar rechts. Het gaat om een krijtlithografie van Joséphine Ducollet, circa 1846-1876 (werkzame periode). Op de prent staat links een lijntekening met hulplijnen en rechts een geschaduwde lijntekening. Wellicht is het ontwerp terug te voeren naar een sculptuur. De…
Lees meer
Academische prenten verlijmd op een steunkarton. Op de recto zijde staat een studie van het gezicht van een vrouw in profiel naar rechts. Het gaat om een krijtlithografie van Joséphine Ducollet, circa 1846-1876 (werkzame periode). Op de prent staat links een lijntekening met hulplijnen en rechts een geschaduwde lijntekening. Wellicht is het ontwerp terug te voeren naar een sculptuur. De prent is onderaan rechts genummerd (Plaat 62) maar het is onduidelijk uit welke reeks ze afkomstig is. Op de blinddrukstempel onderaan links wordt de uitgeverij en drukkerij Monrocq vermeld. Deze prent van Ducollet diende vermoedelijk als lesmateriaal in de Academie Brugge. Het object vertoont sporen van gebruik en hergebruik. Op de beschadigde verso zijde zijn verschillende lagen van documenten en een prenten. Er is nog een fragment zichtbaar van een prent met weergave van een gesluierde vrouw in profiel naar rechts. Hiervan is een tekening bewaard, getekend door een leerling aan de Academie Brugge: 0016.GRO0238.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Joséphine Ducollet
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op steunkarton verlijmd
Afmetingen 300 x 205 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0819.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.