Academische studie naar sculptuur: buste van Hippocrates

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Dominique Cavé (tekenaar)

Datering

1836

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Dominique Cavé in 1836. Cavé maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste in de wedstrijd om beste plaatsen. Pierre Yperman behaalde de tweede plaats (0016.GRO0216.II). Het onderwerp van deze wedstrijdstudie is een afgietsel van een buste van Hippocrates. Hippocrates, weergegeven met…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Dominique Cavé in 1836. Cavé maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste in de wedstrijd om beste plaatsen. Pierre Yperman behaalde de tweede plaats (0016.GRO0216.II). Het onderwerp van deze wedstrijdstudie is een afgietsel van een buste van Hippocrates. Hippocrates, weergegeven met een toga over zijn schouders, is in driekwart naar rechts getekend. Cavé maakte deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De tekenletter 'A', voor anonieme jurering, staat linksboven naast de academiestempel. Linksboven zijn twee handtekeningen en de datering te zien. Een handtekening is van secretaris Charles De Net, de ander van directeur Albert Gregorius. Dat Cavé eerste werd in de wedstrijd, werd linksboven met een '1.' geduid. Onderaan rechts werd de naam van de leerling genoteerd, als winnaar in de wedstrijd "pour places".
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Dominique Cavé
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 625 x 480 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0574.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.