Academische studie naar prent: buste van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Leopold Devriendt (tekenaar)

Datering

1851

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een bebaarde man, getekend door Leopold Devriendt in 1851. Devriendt was toen leerling in een klas naar prenten aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan een wedstrijd voor plaatsen of prijzen en werd eerste. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Het toegewezen tekennummer voor anonieme jurering is linksboven te zien. Daar staat ook…
Lees meer
Academische studie naar prent van een bebaarde man, getekend door Leopold Devriendt in 1851. Devriendt was toen leerling in een klas naar prenten aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan een wedstrijd voor plaatsen of prijzen en werd eerste. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Het toegewezen tekennummer voor anonieme jurering is linksboven te zien. Daar staat ook de academiestempel met de handtekening van secretaris Vandewater. De behaalde prijs werd na afloop onderaan genoteerd, net als de naam van de leerling en het wedstrijdjaar. Devriendt tekende een prent na waarop een buste in driekwart aanzicht afgebeeld is. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Op een van de haarlokken van de afgebeelde man en het puntje van zijn snor werd er gehoogd met wit krijt, iets wat bij het tekenen naar prent gewoonlijk niet werd gedaan.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Leopold Devriendt
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 645 x 509 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0481.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.