Cathédrale de Chartres porche du midi

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Léon Gaucherel (tekenaar)
,
Jean-Baptiste-Antoine Lassus (auteur)
,
Bougeard (drukker)
,
Auguste-Alexandre Guillaumot (etser)

Datering

1842 - 1867

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht op het linkerdeel van de centrale ingang van het zuidelijke portaal van de kathedraal te Chartres. Centraal op de prent staan vijf portaalbeelden die de apostelen voorstellen van links naar rechts: Matteüs, Thomas, Filippus, Andreas en Petrus. Op de trumeau wordt Christus afgebeeld met een boek in de hand. Prent, die als "Pl.[anche] 19" is genummerd, vormt waarschijnlijk onderdeel…
Lees meer
Gezicht op het linkerdeel van de centrale ingang van het zuidelijke portaal van de kathedraal te Chartres. Centraal op de prent staan vijf portaalbeelden die de apostelen voorstellen van links naar rechts: Matteüs, Thomas, Filippus, Andreas en Petrus. Op de trumeau wordt Christus afgebeeld met een boek in de hand. Prent, die als "Pl.[anche] 19" is genummerd, vormt waarschijnlijk onderdeel van het atlasvolume van "Monographie de Notre-Dame de Chartres" geschreven door Paul Durand (1806-1882) uitgegeven tussen 1867-1881. Het prent is ontworpen door Léon Gaucherel, werd geëtst door Auguste-Alexandre Guillaumot, werd gedrukt door Bougeard en dit alles onder de leiding van Jean-Baptiste-Antoine Lassus.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.