Wapen van Keizer Karel V omgeven door oorlogstrofeeën

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Collectie

Musea Brugge
Centraal bovenaan het wapen van Keizer Karel V van het Heilig Roomse Rijk der Duitse Natie. Achter het wapen steken banieren en standaarden, maar ook kanonnen en schilden. Op twee speren gespiesde hoofden met tulbanden. Mogelijks een verwijzing naar de overwinning op de sarascenen behaald tijdens de slag bij Lepanto (1571) door de Heilige Liga en een belangrijk wapenfeit van…
Lees meer
Centraal bovenaan het wapen van Keizer Karel V van het Heilig Roomse Rijk der Duitse Natie. Achter het wapen steken banieren en standaarden, maar ook kanonnen en schilden. Op twee speren gespiesde hoofden met tulbanden. Mogelijks een verwijzing naar de overwinning op de sarascenen behaald tijdens de slag bij Lepanto (1571) door de Heilige Liga en een belangrijk wapenfeit van Karel V. Het kan ook meer algemeen de strijd van Karel V tegen het Ottomaanse rijk verbeelden. De wassende ster en maan, symbolen van het islamitische geloof, keren verschillende keren terug op vlaggen en standaarden. Onder het wapen vier banden vol met oorlogsattributen als bazuinen of andere blaasinstrumenten, trommels, helmen, speren, bogen, pijlen, knuppels, harnassen, wapenrustingen, zwaarden, bijlen etc. Het geheel wordt omkaderd door een brede lijst met nog meer oorlogstrofeeën. Ets op gevergeerd papier.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.