Boekomslag voor 'Le Martyre de Sainte Ursule et de ses onze mille Vierges'

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Guillaume Beetemé (auteur)

Datering

1874

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Ongebruikte, gedrukte boekomslag voor de Franstalige publicatie van Guillaume Beetemé uit 1874. Links de keerzijde met het wapen van de stad Keulen. De elf zwarte druppels (of vlammen of tranen) verwijzen naar de heilige Ursula van Keulen, die volgens de Legenda Aurea met elfduizend maagden op de terugreis was van een bedevaart naar Rome, toen de groep in handen viel…
Lees meer
Ongebruikte, gedrukte boekomslag voor de Franstalige publicatie van Guillaume Beetemé uit 1874. Links de keerzijde met het wapen van de stad Keulen. De elf zwarte druppels (of vlammen of tranen) verwijzen naar de heilige Ursula van Keulen, die volgens de Legenda Aurea met elfduizend maagden op de terugreis was van een bedevaart naar Rome, toen de groep in handen viel van de Hunnen en werd vermoord. In het midden, vertikaal, de titel. Rechts worden de heilige Ursula en de aanvoerder van de Hunnen, Atilla, tussen soldaten voorgesteld voor een tentenkamp. Zij weigerde met hem te trouwen, waarop ze door Atilla met een pijl werd doorboord. Het tafereel is een kopie van een van de scènes op het Ursulaschrijn van Hans Memling uit 1489 dat bewaard wordt in het Sint-Janshospitaal in Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.