Academische studie naar prent: hoofd van een Romeinse jongen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Charles Bargue (ontwerper)
,
kopie naar Léon Bonnat
,
kopie naar Jean-Léon Gérôme (ontwerper)
,
Emile Verbrugge

Datering

1871

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een Romeinse jongen, gemaakt door Emile Verbrugge in 1871. Verbrugge was toen leerling aan de Academie Brugge, wellicht in de tweede klas naar prenten. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jongen is tot op de schouders weergegeven, in profiel naar rechts. Verbrugge tekende deze studie in zwart krijt of houtskool…
Lees meer
Academische studie naar prent van een Romeinse jongen, gemaakt door Emile Verbrugge in 1871. Verbrugge was toen leerling aan de Academie Brugge, wellicht in de tweede klas naar prenten. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jongen is tot op de schouders weergegeven, in profiel naar rechts. Verbrugge tekende deze studie in zwart krijt of houtskool naar een prent van Bargue en Gérôme. Het gaat om de zevende plaat uit het tweede deel van hun Cours de Dessin, "Modèles d'après les maîtres". Deze prent toont een studie van het hoofd van een Romeinse jongen van Léon Bonnat. De aantekeningen op de tekening verwijzen naar de wedstrijd. Linksboven staat de academiestempel met het aan Verbrugge toegewezen nummer '63'. Dat hij eerste werd, noteerde men naast de stempel. Nadien werden zijn behaalde wedstrijdplaats, naam en het jaartal onderaan opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.