Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet (tekenaar)

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Henry Becquet in 1837. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de eerste prijs van zijn klas. Charles Recour werd toen tweede (0016.GRO0219.II). Het naaktmodel is frontaal afgebeeld. Hij staat met gespreide benen en steunt…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Henry Becquet in 1837. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de eerste prijs van zijn klas. Charles Recour werd toen tweede (0016.GRO0219.II). Het naaktmodel is frontaal afgebeeld. Hij staat met gespreide benen en steunt met zijn rechterhand op een lage sokkel, waarbij zijn bovenlichaam meebuigt. Hij houdt zijn ander hand in de zij. De man draait zijn hoofd naar rechts en richt zijn blik omhoog. De studie is in zwart krijt of houtskool getekend, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen tonen aan dat dit een wedstrijdstudie is. Linksboven is Becquets tekenletter zichtbaar, voor anonieme jurering op de tekening verlijmd. Daarboven staat de stempel van de academie met de handtekeningen van directeur Albert Gregorius en secretaris Charles De Net. Linksonder werd genoteerd dat Becquet de eerste prijs behaalde. Hij ontving hiervoor een medaille. Daarnaast werd ook de exacte datum van het juryoordeel opgeschreven: 9 juli 1837. De tweede studie die Becquet toen maakte is ook bewaard (0016.GRO0218.II). Uit archiefdocumenten blijkt dat Becquet datzelfde jaar ook de eerste prijs van de "Schilder Konst" in ontvangst mocht nemen (SAB, Academie, nr. 5.).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 608 x 468 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0217.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.