Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Auguste Joseph Marie De Mersseman (tekenaar)

Datering

1832

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, door Auguste De Mersseman getekend naar levend model in 1832. De Mersseman, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde de tweede plaats in de rangschikking. Franciscus Kwartier werd toen eerste (0022.GRO0391.II). Het model is frontaal afgebeeld. Hij steunt…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, door Auguste De Mersseman getekend naar levend model in 1832. De Mersseman, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde de tweede plaats in de rangschikking. Franciscus Kwartier werd toen eerste (0022.GRO0391.II). Het model is frontaal afgebeeld. Hij steunt op zijn rechterbeen, dat licht geplooid is met de voet naar buiten gedraaid. Zijn linkerbeen is gestrekt, de voet ook naar buiten gedraaid. Hij buigt zijn linkerarm en houdt zijn hand op zijn hoofd. Zijn rechterarm wijst zijwaarts omhoog met open hand. Het hoofd van de man is driekwart naar rechts gekeerd. De Mersseman tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Er zijn aantekeningen van de wedstrijddeelname. Linksboven is de toegewezen letter 'R.' geschreven, waaronder de leerling anoniem tekende. Daar staat ook de academiestempel en de handtekening van secretaris Jan Vandewalle-Vermeulen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Joseph Marie De Mersseman VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 594 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0206.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.