Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joannes Callewaert (tekenaar)

Datering

1826

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Joannes Callewaert in 1826. Callewaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp maakte hij twee tekeningen (zie ook 0016.GRO0192.II) waarmee hij primus van zijn klas werd. Pierre Buyck werd tweede (0016.GRO0191.II). Een naakte man is voluit, van op de rug afgebeeld…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Joannes Callewaert in 1826. Callewaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp maakte hij twee tekeningen (zie ook 0016.GRO0192.II) waarmee hij primus van zijn klas werd. Pierre Buyck werd tweede (0016.GRO0191.II). Een naakte man is voluit, van op de rug afgebeeld. Hij neemt een dynamische houding aan: staand met het linkerbeen geplooid naar voren en zijn rechterbeen gestrekt naar achter. Met beide handen houdt hij een lange stok dwars voor zich vast. Callewaert tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Op het etiket staat zijn toegewezen tekenletter 'F'. Daarnaast is de academiestempel met gedateerde handtekening van directeur Ducq te zien. Dat Callewaert eerste werd in de prijswedstrijd, werd linksonder met een 'J,' (of. 1,) genoteerd. Rechtsonder werden zijn naam en afkomst, behaalde wedstrijdtitel en het wedstrijdjaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joannes Callewaert
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels wit krijt
Afmetingen 601 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0194.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.