Academische studie naar levend model: zittend mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pierre François Buyck (tekenaar)

Datering

1825 - 1826

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een zittend mannelijk naakt, getekend door Pierre François Buyck in 1825 of 1826. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd aan de Academie Brugge en behaalde de eerste plaats. Het naaktmodel steunt op een zitblok en wijst met de ene hand naar de zijkant. De man kijkt daarbij in profiel naar rechts. Net als…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een zittend mannelijk naakt, getekend door Pierre François Buyck in 1825 of 1826. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd aan de Academie Brugge en behaalde de eerste plaats. Het naaktmodel steunt op een zitblok en wijst met de ene hand naar de zijkant. De man kijkt daarbij in profiel naar rechts. Net als op de studie van Joannes Callewaert, die tweede werd (0016.GRO0193.II), staat op de verso een schets waarbij het model zijn arm boven het hoofd houdt. Vermoedelijk werd de pose of "actie" gewijzigd tijdens de wedstrijd. Dit verklaart waarom het verzamelmerk van de Academie Brugge en de handtekening van de directeur op de verso staan, maar toont ook aan dat het papier gewoonlijk al gestempeld en gesigneerd werd alvorens erop werd getekend. Ook het verschil in de dateringen ondersteunt deze stelling: bij de handtekening van directeur Ducq staat 1825, bij de aantekening onderaan 1826.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre François Buyck
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 605 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0190.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.