Academische studie naar sculptuur: buste van Solon

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Johannes du Burck (tekenaar)

Datering

1825

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Johannes du Burck in 1825. Du Burck was afkomstig uit Sluis en maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste, wellicht op een wedstrijd om plaatsen. Een buste van Solon is in driekwart naar links getekend, het gezicht frontaal weergegeven. De Griekse…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Johannes du Burck in 1825. Du Burck was afkomstig uit Sluis en maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste, wellicht op een wedstrijd om plaatsen. Een buste van Solon is in driekwart naar links getekend, het gezicht frontaal weergegeven. De Griekse dichter en politicus wordt afgebeeld met kort, golvend haar. Over zijn schouders ligt een doek gedrapeerd. Du Burck tekende deze studie naar een afgietsel van de buste van Solon uit de Farnese-collectie (Museo Archeologico di Napoli). De gebruikte media zijn zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen op deze studie wijzen erop dat ze voor een wedstrijd werd gemaakt. De toegewezen letter 'O', waaronder du Burck anoniem tekende, staat linksboven met de academiestempel en handtekening van directeur Joseph François Ducq.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Johannes du Burck
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
zwart krijt of houtskool met hoogsels wit krijt op bruin papier
Afmetingen 603 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0184.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.