Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Dominique François Dubois (tekenaar)

Datering

1818

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Dominique Dubois in 1818. Dubois was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijswedstrijd maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0138.II), waarmee hij primus van zijn klas werd. Een naakte man is getekend van op de rug. Hij houdt zijn linkerarm omhoog…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Dominique Dubois in 1818. Dubois was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijswedstrijd maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0138.II), waarmee hij primus van zijn klas werd. Een naakte man is getekend van op de rug. Hij houdt zijn linkerarm omhoog en heeft een ring in de hand. Met zijn rechterhand houdt hij een touw vast. Hij staat met de rechtervoet een stap vooruit. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen wijzen op Dubois' wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur Ducq te zien. Beide elementen zijn uitzonderlijk tweemaal aangebracht. Op het etiket staat de tekenletter 'R', aan Dubois toegewezen voor deze prijswedstrijd. Linksonder werd met een 'J,' (of 1,) genoteerd dat hij de eerste prijs behaalde. Nadien werden ook zijn naam, afkomst en het wedstrijdjaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Dominique François Dubois
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 589 x 414 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0139.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.