Academische studie naar sculptuur: buste van Dionysos

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Thomas Joseph Liebaert (tekenaar)

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Dionysus, getekend door Thomas Liebaert in 1802. Liebaert, afkomstig uit Diksmuide, maakte deze studie tijdens zijn opleiding aan de Academie van Brugge. Hij nam deel aan de prijswedstrijd van 1802 in de klas naar sculptuur met twee wedstrijdstudies (zie ook 0016.GRO0115.II). Liebaert won de eerste prijs in dit concours. Het getekende beeldhouwwerk…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Dionysus, getekend door Thomas Liebaert in 1802. Liebaert, afkomstig uit Diksmuide, maakte deze studie tijdens zijn opleiding aan de Academie van Brugge. Hij nam deel aan de prijswedstrijd van 1802 in de klas naar sculptuur met twee wedstrijdstudies (zie ook 0016.GRO0115.II). Liebaert won de eerste prijs in dit concours. Het getekende beeldhouwwerk is een afgietsel van een buste van Dionysus (Musei Capitolini, Rome). De buste wordt in driekwart afgebeeld en toont de jonge god met lang krullend haar en hoofdband. Het gebruikte medium is houtskool of zwart krijt, afgewerkt met hoogsels in wit krijt. Onderin de tekening is een zeer fijne aangelijmde papierstrook. Bovenaan links zijn nog sporen van de academiestempel zichtbaar, met daarnaast de handtekening van Hubert De Cock en de vermelding "primus". Rechtsboven is de rode tekenletter van Liebaert op het tekenpapier verlijmd voor anonieme jurering. Onderaan links werd de prijstekening voorzien van de naam van de leerling die deze studie tekende. Emmanuel Bogaert tekende naar dezelfde buste en won de tweede prijs (0016.GRO0119.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Thomas Joseph Liebaert
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in houtskool of zwart krijt, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 572 x 412 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0117.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.