Academische studie naar Rafaël: Venus en Psyche

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter Goddyn (tekenaar)

Datering

1781

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar fresco van Venus en Psyche van Rafaël, getekend door Pieter Goddyn in Rome in 1781. Het gaat om een detail uit de frescocyclus van de Loggia van Psyche in de Villa Farnesina te Rome (1517-1518). Links is het hoofd van Venus getekend. Ze draagt een kroon en oorring met parels en kijkt omlaag. Rechts is Psyche afgebeeld…
Lees meer
Academische studie naar fresco van Venus en Psyche van Rafaël, getekend door Pieter Goddyn in Rome in 1781. Het gaat om een detail uit de frescocyclus van de Loggia van Psyche in de Villa Farnesina te Rome (1517-1518). Links is het hoofd van Venus getekend. Ze draagt een kroon en oorring met parels en kijkt omlaag. Rechts is Psyche afgebeeld met een haarknot, ze kijkt omhoog. De hoofden zijn dichter bij elkaar gebracht dan in de originele compositie. Rechts van Psyche is nog een deel van het gedrapeerde kleed zichtbaar. De studie is uitgevoerd in rood krijt op papier van liggend formaat en verlijmd op een papieren steundrager. Rondom de tekening werd vervolgens een rand aangezet met grijsblauw papier en zwarte inktlijnen. Goddyn maakte een gelijkaardige studie in 1779 van een ander detail uit deze frescocyclus (0014.GRO0053.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter Goddyn VIAF RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in rood krijt op papier, op steundrager gekleefd
Afmetingen 403 x 524 mm
Locatie Groeningemuseum
Objectnummer 0016.GRO0067.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.