Zacheüs

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Zacharias Dolendo (prentmaker)
,
Karel van Mander
,
Jacob (II) de Gheyn

Datering

1595 - 1596

Collectie

Musea Brugge
De rijke tollenaar Zacheüs knielt huilend en met gevouwen handen voor de Heilige Schrift dat rechts op de voorgrond op een tafel ligt. Op de achtergrond zit Zacheüs, die klein van stuk was, in een boom om zo Christus voorbij te kunnen zien komen. Christus vraagt hem om naar beneden te komen omdat hij bij Zacheüs wil overnachten. Links op…
Lees meer
De rijke tollenaar Zacheüs knielt huilend en met gevouwen handen voor de Heilige Schrift dat rechts op de voorgrond op een tafel ligt. Op de achtergrond zit Zacheüs, die klein van stuk was, in een boom om zo Christus voorbij te kunnen zien komen. Christus vraagt hem om naar beneden te komen omdat hij bij Zacheüs wil overnachten. Links op de achtergrond is Christus te gast in het huis van Zacheüs. De prent is midden onder in de voorstelling gesigneerd. In de marge onderaan een tweeregelig opschrift in Latijn. De prent is gemaakt door Zacharias Dolendo naar ontwerp van Karel van Mander. De prent maakt deel uit van een reeks zondaars uit het Oude en Nieuwe Testament (New Holl. The De Gheyn Family, part 1, 15-22, 19).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.