Allegorie op de oorlog

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar(s) / maker(s)

Theodoor Galle (uitgever)
,
Hendrick Goltzius (prentmaker)

Datering

1578

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De prent stelt een allegorie op de oorzaken en de gevolgen van de oorlog voor. Rechts in de voorgrondt rijdt de personificatie van de oorlog (Bellum) op een zegewagen. Voor de wagen loopt een stoet met personifcaties van mogelijke oorzaken van oorlog: ambitio, rebellio, arrogantia, enz. Rechts vanop de heuvel komt een stoet helden van het Oude Testament, zoals Abraham…
Lees meer
De prent stelt een allegorie op de oorzaken en de gevolgen van de oorlog voor. Rechts in de voorgrondt rijdt de personificatie van de oorlog (Bellum) op een zegewagen. Voor de wagen loopt een stoet met personifcaties van mogelijke oorzaken van oorlog: ambitio, rebellio, arrogantia, enz. Rechts vanop de heuvel komt een stoet helden van het Oude Testament, zoals Abraham, Samson enz. Links in de achtergrond is een strijdtoneel afgebeeld. (New Hollstein 204.II)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.