Godheid op troon

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). Op folio 22 tot en met 26 tekende Verbrugge vijf godenbeelden met potlood en pen in gekleurde inkt (geel, blauw, rood, bruin, grijs en groen). De eerste in de rij toont een op een troon zittende god. Hij is overdadig gekleed en op zijn borst staat een draak getekend. Dit…
Lees meer
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). Op folio 22 tot en met 26 tekende Verbrugge vijf godenbeelden met potlood en pen in gekleurde inkt (geel, blauw, rood, bruin, grijs en groen). De eerste in de rij toont een op een troon zittende god. Hij is overdadig gekleed en op zijn borst staat een draak getekend. Dit fabelachtig dier is het symbool van kosmische energie, mannelijke kracht, geestelijke macht en vruchtbaarheid. Geleidelijk evolueerde het tot een symbool van de Chinese keizers aan wie de draak zijn macht en gezag verleende. Het hoofd van de god is met een aureool omgeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.