Handelaar in make-up, man met Mongools hoofddeksel, rattenvanger

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont een handelaar in make-up, een man met Mongools hoofddeksel en een rattenvanger afgebeeld op een neutrale achtergrond. De figuur uiterst links verkoopt make-up om het gezicht een blekere teint te geven. Hij draagt een zomerhoed en houdt een sierlijk beschilderde zwarte waaier met gele decoraties vast. Op…
Lees meer
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont een handelaar in make-up, een man met Mongools hoofddeksel en een rattenvanger afgebeeld op een neutrale achtergrond. De figuur uiterst links verkoopt make-up om het gezicht een blekere teint te geven. Hij draagt een zomerhoed en houdt een sierlijk beschilderde zwarte waaier met gele decoraties vast. Op de waaier staat de afbeelding van een man in een bootje die op een vijver vaart. De rattenvanger draagt ook een zomerhoed, aan zijn paraplu bengelen een paar ratten. Zowel de verkoper als de rattenvanger dateren, gezien hun haartooi, uit de Ch'ing periode. De man in het midden draagt een Mongools hoofddeksel. Dit wijst erop dat het Album een mix is van verschillende figuren uit uiteenlopende periodes en dat noch Van Huerne noch Verbrugge een grondige kennis bezaten van de Chinese kostuumgeschiedenis.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.