De vier gekroonde martelaren

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Abraham van Diepenbeeck (tekenaar)

Datering

circa 1611 - circa 1675

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Abraham van Diepenbeeck maakte vele tekeningen in verschillende technieken. Meestal lagen de tekeningen aan de basis van prenten. In deze tekening zijn de contouren doorgegriffeld, hetgeen suggereert dat deze tekening werd overgetrokken op een metalen drukplaat om vervolgens als prent uit te werken. De vier martelaren hier afgebeeld zijn de beschermheiligen van het metselaarsgilde. Wellicht zijn deze prenten uitgedeeld aan…
Lees meer
Abraham van Diepenbeeck maakte vele tekeningen in verschillende technieken. Meestal lagen de tekeningen aan de basis van prenten. In deze tekening zijn de contouren doorgegriffeld, hetgeen suggereert dat deze tekening werd overgetrokken op een metalen drukplaat om vervolgens als prent uit te werken. De vier martelaren hier afgebeeld zijn de beschermheiligen van het metselaarsgilde. Wellicht zijn deze prenten uitgedeeld aan de leden van dat Antwerpse gilde. Er bestaan verschillende versies van. Zo staat op een gegraveerde plaat van een prent aangeboden door de etser Van den Sande een tekening met hetzelfde onderwerp waarvan de compositie verwant is aan die van Van Diepenbeeck.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Abraham van Diepenbeeck VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
pen in bruin, bruin gewassen, over een voorbereiding in grafiet
Afmetingen 120 x 104 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1766.II
Beschrijving
Onderwerp religieuze voorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.