Christus aan het kruis met Maria, Johannes en Maria Magdalena

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter (I) Claeissens

Datering

circa 1567

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Pieter Claeissens I is de vader van de Brugse kunstenaars Pieter Claeissens II en Antoon Claeissens. Hoewel van zijn zonen veel werk bekend is, is dit voor hem niet het geval. Dit middenpaneel kan met enige zekerheid aan de vader worden toegeschreven. Zo komen de elementen in de compositie, de vorm en de afmetingen van het middenpaneel overeen met twee…
Lees meer
Pieter Claeissens I is de vader van de Brugse kunstenaars Pieter Claeissens II en Antoon Claeissens. Hoewel van zijn zonen veel werk bekend is, is dit voor hem niet het geval. Dit middenpaneel kan met enige zekerheid aan de vader worden toegeschreven. Zo komen de elementen in de compositie, de vorm en de afmetingen van het middenpaneel overeen met twee luiken die nu in het museum van het O-L-V ter Potterieklooster worden bewaard. Deze luiken worden op stilistisch gronden aan de Claeissens-familie toegeschreven en moeten al rond 1567 zijn ontstaan. Op dat moment waren Pieter II en Antoon nog geen vrijmeesters. Daardoor is het zeer waarschijnlijk dat deze kruisiging onder leiding van Pieter Claeissens I werd vervaardigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.