Portret van een deken van het Brugse Sint-Michielsgilde

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Hals

Datering

1631

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Kniestuk. De man draagt een gele wambuis, versierd met de insignes van het schermersgilde van Sint-Michiel, een breuk met het beeldje van de patroonheilige. Aan zijn gordel hangt een sierdegen, zijn linkerhand steunt op een lang zwaard. Zijn rechterhand, waarin hij zijn handschoenen vasthoudt, steunt in zijn zij. Het werk is linksonder gesigneerd door Jan Hals. Over deze schilder zijn…
Lees meer
Kniestuk. De man draagt een gele wambuis, versierd met de insignes van het schermersgilde van Sint-Michiel, een breuk met het beeldje van de patroonheilige. Aan zijn gordel hangt een sierdegen, zijn linkerhand steunt op een lang zwaard. Zijn rechterhand, waarin hij zijn handschoenen vasthoudt, steunt in zijn zij. Het werk is linksonder gesigneerd door Jan Hals. Over deze schilder zijn geen gegevens gekend. Hij is niet te identificeren met de gelijknamige zoon van Frans Hals. Mogelijk was hij familie van de Gentse schilder Pieter Hals, die onder meer opdrachten uitvoerde voor de Gentse schuttersgilde.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Hals VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 99.4 x 85 cm
Locatie Gruuthusemuseum
Objectnummer 0000.GRO1311.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.