Portret van vier kinderen

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Nicolaes Maes

Datering

1657

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Vier kinderen aan een arcade, met doorkijk naar een tuin. Het oudste kind, een meisje, staat achteraan. De jongere kinderen hebben elk een attribuut: een mand met appelen, een hond aan een leiband en een zweepje om een tol te doen draaien. Elk van deze motieven kan allegorisch geduid worden: de appelen kunnen zinspelen op de vruchtbaarheid van het gezin…
Lees meer
Vier kinderen aan een arcade, met doorkijk naar een tuin. Het oudste kind, een meisje, staat achteraan. De jongere kinderen hebben elk een attribuut: een mand met appelen, een hond aan een leiband en een zweepje om een tol te doen draaien. Elk van deze motieven kan allegorisch geduid worden: de appelen kunnen zinspelen op de vruchtbaarheid van het gezin, de hond op de band van trouw die de gezinsleden verbindt, het zweepje op de leiding en opvoeding die een kind diende te krijgen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.