Ex-libris Robert M. Kitson

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Frank Brangwyn

Datering

1905

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Op de voorgrond een arbeider die naar rokende fabrieksschoorstenen tuurt. Deze houtsnede was bestemd als boekmerk voor de Leedse industrieel Robert Kitson, een groot bewonderaar en mecenas van Brangwyn. Op kosten van Kitson ontwierp de kunstenaar het meubilair voor de eetzaal van diens buitenverblijf Casa Cuseni te Taormina 'Sicilië), de muurversieringen voor de St.-Aidanskerk te Leeds en de ceremoniestaf voor…
Lees meer
Op de voorgrond een arbeider die naar rokende fabrieksschoorstenen tuurt. Deze houtsnede was bestemd als boekmerk voor de Leedse industrieel Robert Kitson, een groot bewonderaar en mecenas van Brangwyn. Op kosten van Kitson ontwierp de kunstenaar het meubilair voor de eetzaal van diens buitenverblijf Casa Cuseni te Taormina 'Sicilië), de muurversieringen voor de St.-Aidanskerk te Leeds en de ceremoniestaf voor de universiteit van dezelfde stad.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frank Brangwyn VIAF RKD Wikidata
Type houtsnede
Categorie prenten AAT
Materiaal
houtsnede op papier
Afmetingen 109 x 91 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0868.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.