Portret van keizer Joseph II

Public domain / CC-PDM

Datering

circa 1784

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Joseph II is ten voeten uit afgebeeld, in een wit generaalsuniform. Hij houdt zijn veldheerstaf beschermend over de handel en de welvaart, gesymboliseerd door twee putti op een hoorn des overvloeds, met een gevleugelde helm en een caduceus, de attributen van Mercurius. Rechts een tafel met de verschillende kronen van het Habsburgse Rijk. Op de achtergrond staan gecanneleerde zuilen met…
Lees meer
Joseph II is ten voeten uit afgebeeld, in een wit generaalsuniform. Hij houdt zijn veldheerstaf beschermend over de handel en de welvaart, gesymboliseerd door twee putti op een hoorn des overvloeds, met een gevleugelde helm en een caduceus, de attributen van Mercurius. Rechts een tafel met de verschillende kronen van het Habsburgse Rijk. Op de achtergrond staan gecanneleerde zuilen met een zwaar gedrapeerd gordijn en een boog met een doorkijk naar een luchtpartij. Joseph II regeerde, als keizer van het Heilig Roomse Rijk, van 1780 tot 1790 ook over de Nederlanden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.