Bloemstuk

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar(s) / maker(s)

Laurent van der Meulen (beeldhouwer)
,
Gaspar Peeter (II) Verbruggen (schilder)

Datering

circa 1664 - circa 1730

Periodes

17de eeuw, 18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een erg gevarieerd boeket in een met putti versierde vaas op de hoek van een tafel. Het schilderij is niet gesigneerd, maar de typering van de bloemen wijst duidelijk op het werk van Gaspar Peeter Verbruggen II. Het doek zit vervat in de originele gebeeldhouwde omlijsting. Dit indrukwekkende en erg gedetailleerde hoogreliëf, met florale motieven en putti, is toe te…
Lees meer
Een erg gevarieerd boeket in een met putti versierde vaas op de hoek van een tafel. Het schilderij is niet gesigneerd, maar de typering van de bloemen wijst duidelijk op het werk van Gaspar Peeter Verbruggen II. Het doek zit vervat in de originele gebeeldhouwde omlijsting. Dit indrukwekkende en erg gedetailleerde hoogreliëf, met florale motieven en putti, is toe te schrijven aan de Mechelse beeldhouwer Laurent van der Meulen. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 217.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.