Tuin van Eden

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacob de Backer (schilder)

Datering

circa 1570 - circa 1591

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Te midden van de tuin van Eden, begroeid en bevolkt met de meest uiteenlopende fauna en flora staan God, Adam en Eva naast de boom van de kennis van goed en kwaad. Hij verbiedt het eerste mensenpaar de vruchten van de heilige boom te plukken en te eten. Het negeren van deze waarschuwing zal leiden tot de zondeval. De voorstelling…
Lees meer
Te midden van de tuin van Eden, begroeid en bevolkt met de meest uiteenlopende fauna en flora staan God, Adam en Eva naast de boom van de kennis van goed en kwaad. Hij verbiedt het eerste mensenpaar de vruchten van de heilige boom te plukken en te eten. Het negeren van deze waarschuwing zal leiden tot de zondeval. De voorstelling van de schepping van Eva uit Adams rib, op het tweede plan links, beantwoordt aan het klassieke renaissancetype. Naast het slapende lichaam van Adam wordt Eva in biddende houding door God overeind geholpen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.