'La Mare aux Fées' in Fontainebleau

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Alphonse Asselbergs

Datering

circa 1876

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Landschap in de omgeving van Fontainebleau, nabij Parijs. Op de voorgrond een poel, 'La Mare aux fées', omringd door enkele bomen. In het Museum voor Schone Kunsten van Brussel bevindt zich een tegenhanger van dit werk, getiteld 'Dag in maart bij 'La Mare aux fées'', gedateerd in 1876. Het Brugse doek is vermoedelijk omstreeks dezelfde periode geschilderd. De landschapsschilder Asselbergs…
Lees meer
Landschap in de omgeving van Fontainebleau, nabij Parijs. Op de voorgrond een poel, 'La Mare aux fées', omringd door enkele bomen. In het Museum voor Schone Kunsten van Brussel bevindt zich een tegenhanger van dit werk, getiteld 'Dag in maart bij 'La Mare aux fées'', gedateerd in 1876. Het Brugse doek is vermoedelijk omstreeks dezelfde periode geschilderd. De landschapsschilder Asselbergs was leerling van Huberti en maakte deel uit van de school van Tervuren. Tijdens een verblijf te Barbizon kwam hij in contact met de leerlingen van Th. Rousseau. Hij werkte eveneens langs de Maas te Dinant, in de omgeving van Kinrooi in de Kempen en langs de kust.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.