Pexels anthony 133175
IIIF-project VKC gehonoreerd met projectsubsidie

De Vlaamse minister van Cultuur besliste om een projectsubsidie toe te kennen aan 18 cultureel-erfgoedprojecten. De Vlaamse Kunstcollectie ontvangt een subsidie voor de derde fase van het IIIF-project. Het project komt tot stand in samenwerking met Plantentuin Meise, Musea Brugge en de andere VKC-partnermusea, meemoo, Museum Plantin-Moretus, Ghent Centre for Digital Humanities (GhentCDH) en Openbare Bibliotheek Brugge.

Wat houdt het project in?
2022 IIIF Annual Conference: recente evoluties binnen IIIF

Van 6 tot 8 juni vond in Boston, Massachusetts de 2022 IIIF Annual Conference plaats, georganiseerd door het IIIF Consortium. Alec Van den broeck (VKC | UGent) brengt verslag uit over de nieuwe evoluties binnen IIIF, een set van open standaarden voor de uitwisseling van beelden.

Bekijk het verslag
VK Cenriched f1657008870
CIDOC-conferentie 'Symbiosis of Tradition and Digital Technology'

Rob Wyse (VKC) was aanwezig op de CIDOC-conferentie in Tallinn en maakte verslag van de LIDO- en Linked Art-werkgroepen. Interesse in metadataschema's en de actuele tendensen hieromtrent?

Lees meer
Pexels tamanna rumee 7956604
Nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten Axiell Collections

Op de Axiell European User Conference in Manchester werden een aantal nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten toegelicht. Ook de dekolonisering van data was er een belangrijk aandachtspunt.

Meer weten?
Pexels karolina grabowska 4466420
Link to Twitter of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to Facebook of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to LinkedIn of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to YouTube of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to Instagram of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to Pinterest of Vlaamse Kunstcollectie - NL Link to GitHub of Vlaamse Kunstcollectie - NL