Musea Brugge krijgt collectie tekeningen van Stichting Jean van Caloen in beheer

De Stichting Jean van Caloen van het kasteeldomein in Loppem, draagt de zorg en het beheer van de collectie tekeningen over aan het Brugse Prentenkabinet. De collectie omvat 1.920 meestertekeningen en 25 schetsboeken van topkunstenaars als Michelangelo Buonarotti, Jacques Jordaens en François Boucher. De tekeningen dateren van de late zestiende tot en met de twintigste eeuw en zijn verzameld door baron Jean van Caloen (1884-1972).
Michelangelo Buonarotti, De steniging van de Heilige Stefanus
Michelangelo Buonarotti (1475-1564), De steniging van de Heilige Stefanus, ca. 1525-30, Langdurige bruikleen van Stichting Jean van Caloen bij Musea Brugge, zwart krijt, sporen van zilverstift. - CC0
bekijk op volledige grootte
Met deze aanwinst doen een aantal kunstenaars hun intrede in het Prentenkabinet die nog niet in onze collectie aanwezig waren. Bovendien bevat de verzameling van Jean van Caloen vele tekeningen die aansluiten op de collectie die reeds in het Prentenkabinet aanwezig is.
Anne van Oosterwijk, Directeur Collectie Musea Brugge
François Boucher, Jonge vrouw met kanten muts
CC0
Jacques Jordaens, Zegenende priester
CC0
Christoforo Roncalli, Naakte lopende man met een urne
CC0
Hermanus Fock, Duinlandschap met een tekenaar
CC0
Johannes Stradanus, Sol (Apollo)
CC0
Johannes Stradanus, Mars
CC0
Michelangelo Buonarotti, De steniging van de Heilige Stefanus
CC0
Trefwoorden: collectie

Blijf op de hoogte van onze projecten

Auteursrecht

Teksten en afbeeldingen op deze website zijn vaak onderworpen aan het auteursrecht. Het ongeoorloofd kopiëren of hergebruiken ervan kan belangrijke juridische en financiële gevolgen hebben. Hou daarom steeds rekening met de hergebruiklicenties die we voorop stellen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies.

Nee, ik wil hier meer over weten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.