Tools, begeleiding en advies

Werken aan kwaliteitsvolle metadata en beelden

Een eerste stap om de digitale inhoud van het museum klaar te stomen voor uitwisseling en hergebruik, is het werken aan kwaliteitsvolle linked open data en een eenduidig beeldbeleid. We bouwen hiervoor verder op de FAIR-principes (findable, accessible, interoperable en reusable). Dergelijke principes blijven een belangrijke uitdaging voor elk museum. De Vlaamse Kunstcollectie zet je graag op weg.

Het VKC-ecosysteem als verdeelstekker voor digitale museale toepassingen

De VKC ontwikkelde en compileerde een uitwisselingslaag die als een soort van verdeelstekker op de registratiesystemen kan worden aangesloten en vervolgens geautomatiseerde doorstroom van metadata en beelden toelaat.

Ontwikkeling en advies bij digitale museale toepassingen

De Vlaamse Kunstcollectie zet eigen collectiewebsites op en geeft advies bij aanbestedingen voor de ontwikkeling van digitale toepassingen in de museumsector.

Vraag een demo aan van het VKC-ecosysteem

Auteursrecht

Teksten en afbeeldingen op deze website zijn vaak onderworpen aan het auteursrecht. Het ongeoorloofd kopiëren of hergebruiken ervan kan belangrijke juridische en financiële gevolgen hebben. Hou daarom steeds rekening met de hergebruiklicenties die we voorop stellen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies.

Nee, ik wil hier meer over weten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.