Ecce Homo

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

1501 - 1600

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
uitbeelding van het moment waarop Christus aan de mensen zal worden getoond nadat hij werd gegeseld en gemarteld. Links staat Christus op een verhoog, met de handen samen gebonden en een doornenkroon op het hoofd. Hij wordt omringd door een viertal figuren waarvan één de mantel van Christus open houdt. Rechts staat een groep mensen die Christus beschuldigend aanwijzen, één…
Lees meer
uitbeelding van het moment waarop Christus aan de mensen zal worden getoond nadat hij werd gegeseld en gemarteld. Links staat Christus op een verhoog, met de handen samen gebonden en een doornenkroon op het hoofd. Hij wordt omringd door een viertal figuren waarvan één de mantel van Christus open houdt. Rechts staat een groep mensen die Christus beschuldigend aanwijzen, één van hen zwaait spottend met zijn hoed. Op de voorgrond zit een geknielde soldaat voor een tralievenster, klaar om de gevangene, Barrabas, vrij te laten. Albasten sculptuur.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.