Truco o Trato

© Olivia Hernaïz - http://rightsstatements.org/vocab/InC-NC/1.0/ - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Kunstenaar / maker

Olivia Hernaïz

Datering

2021
In dit textielwerk herinterpreteerde de kunstenaar de voorpagina van het propagandistische magazine ‘Temas Espanoles’, gepubliceerd onder Franco’s regime in de jaren vijftig. De aanwezigheid van de Spaanse kinderen in Rusland werd geïnstrumentaliseerd door zowel de Spaanse als de Russische autoriteiten. Franco beeldde de kinderen af als gevangenen die moesten gered worden, terwijl Stalin hen verhief tot belichaming van de communistische…
Lees meer
In dit textielwerk herinterpreteerde de kunstenaar de voorpagina van het propagandistische magazine ‘Temas Espanoles’, gepubliceerd onder Franco’s regime in de jaren vijftig. De aanwezigheid van de Spaanse kinderen in Rusland werd geïnstrumentaliseerd door zowel de Spaanse als de Russische autoriteiten. Franco beeldde de kinderen af als gevangenen die moesten gered worden, terwijl Stalin hen verhief tot belichaming van de communistische droom.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Olivia Hernaïz RKD
Type textielkunst
Categorie reliëfs/wandsculpturen
Materiaal
textiel
Afmetingen 180 x 240 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000391
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.