Compositie

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Paul Van Hoeydonck

Datering

1960

Periode

20ste eeuw
Tegelijkertijd met zijn “licht-werken” maakte Van Hoeydonck rond 1960 een aantal reliëfs die hij “Steden van de toekomst” doopte. Het gaat om wandreliëfs bestaande uit nagels, draden en kammen die de kunstenaar willekeurig op het beeldoppervlak plaatste. Vervolgens wordt het ganse werk overschilderd in een egaal witte of zwarte toon. Net zoals bij de “licht-werken” vervult de lichtinval een grote…
Lees meer
Tegelijkertijd met zijn “licht-werken” maakte Van Hoeydonck rond 1960 een aantal reliëfs die hij “Steden van de toekomst” doopte. Het gaat om wandreliëfs bestaande uit nagels, draden en kammen die de kunstenaar willekeurig op het beeldoppervlak plaatste. Vervolgens wordt het ganse werk overschilderd in een egaal witte of zwarte toon. Net zoals bij de “licht-werken” vervult de lichtinval een grote rol voor de appreciatie van de “Steden van de toekomst”. Drie reliëfs uit deze serie bevinden zich in de collectie van Mu.ZEE; deze Compositie (1960) is er één van.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Paul Van Hoeydonck VIAF RKD Wikidata
Types reliëf , assemblage
Categorie reliëfs/wandsculpturen
Materiaal
synthetische verf op paneel, koper/aluminium
Afmetingen 59.5 x 153 x 18.5 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer K002120
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.