Compositie

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Datering

1960

Periode

20ste eeuw
Tegelijkertijd met zijn “licht-werken” maakte Van Hoeydonck rond 1960 een aantal reliëfs die hij “Steden van de toekomst” doopte. Het gaat om wandreliëfs bestaande uit nagels, draden, kammen, et cetera die de kunstenaar willekeurig op het beeldoppervlak plaatste. Vervolgens wordt het ganse werk overschilderd in een egaal witte of zwarte toon. Net zoals bij de “licht-werken” vervult de lichtinval een…
Lees meer
Tegelijkertijd met zijn “licht-werken” maakte Van Hoeydonck rond 1960 een aantal reliëfs die hij “Steden van de toekomst” doopte. Het gaat om wandreliëfs bestaande uit nagels, draden, kammen, et cetera die de kunstenaar willekeurig op het beeldoppervlak plaatste. Vervolgens wordt het ganse werk overschilderd in een egaal witte of zwarte toon. Net zoals bij de “licht-werken” vervult de lichtinval een grote rol voor de appreciatie van de “Steden van de toekomst”. Drie reliëfs uit deze serie bevinden zich in de collectie van Mu.ZEE; deze Compositie (1960) is er één van.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Types reliëf , assemblage AAT
Categorie reliëfs/wandsculpturen
Materiaal
glasscherven en plexi op kunststof
Afmetingen 81 x 81 x 9 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer K002119
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.