Toeëigeningen

© Daniël Dewaele - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Daniël Dewaele

Datering

1977 - 1987
Dewaele creëerde in 1977 de 'Zwarte Sculptuur', een vloer in een kelderruimte werd zwart geschilderd en voorzien van een opschrift in witte verf dat de beschilderde oppervlakte in cm2 weergaf. Twee zaken vallen hierbij op: de kunstenaar focust op het immateriële (niet-objectmatige, onverhandelbare) kunstwerk én hij eigent zich met dit kunstwerk de ruimte volledig toe. De kunstenaar resaliseerde dit werk…
Lees meer
Dewaele creëerde in 1977 de 'Zwarte Sculptuur', een vloer in een kelderruimte werd zwart geschilderd en voorzien van een opschrift in witte verf dat de beschilderde oppervlakte in cm2 weergaf. Twee zaken vallen hierbij op: de kunstenaar focust op het immateriële (niet-objectmatige, onverhandelbare) kunstwerk én hij eigent zich met dit kunstwerk de ruimte volledig toe. De kunstenaar resaliseerde dit werk verschillende keren en fotografeerde het resultaat. Deze verschillende 'toeëigeningen' bracht hij samen in een foto-montage aan de wand.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Daniël Dewaele RKD Wikidata
Type foto AAT
Categorie foto's AAT
Materiaal
zwart-witfoto's op papier
Afmetingen 36.5 x 51 cm (hxb), 50 x 80 cm (hxb), 69 x 103 cm (hxb), 51 x 69 cm (hxb), 32 x 49 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K001777
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.