Opus 46

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Victor Servranckx

Datering

1923
Gedurende de jaren 1921 – 1924 hield Servranckx zich vooral bezig met de geometrische abstractie, die op dat moment in de kunstgeschiedenis furore maakte. De werken van de Vlaamse kunstenaar hebben echter nooit de strenge puurheid van een Mondriaan of van Doesburg bereikt. Servranckx combineerde de abstractie met een voor hem karakteristieke vorm, namelijk de ‘ronde hoek’. Die is bijvoorbeeld…
Lees meer
Gedurende de jaren 1921 – 1924 hield Servranckx zich vooral bezig met de geometrische abstractie, die op dat moment in de kunstgeschiedenis furore maakte. De werken van de Vlaamse kunstenaar hebben echter nooit de strenge puurheid van een Mondriaan of van Doesburg bereikt. Servranckx combineerde de abstractie met een voor hem karakteristieke vorm, namelijk de ‘ronde hoek’. Die is bijvoorbeeld te vinden in Opus 46 (1923) uit de collectie van Mu.ZEE. In dit olieverfschilderij op doek domineren de grijswaarden. De ‘ronde hoeken’ springen meteen in het oog doordat ze als enige een fellere kleur hebben.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Victor Servranckx VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 146 x 91 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer K000780
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.