Havendok te Gent-Terneuzen (Filippinen?)

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1911

Periode

20ste eeuw
In de lente van 1909 verhuisde Permeke samen met Gust de Smet naar Sint-Martens-Latem. Daar treffen ze een aantal kunstenaars aan van de eerste Latemse groep: George Minne, Binus Van den Abeele en Albert Servaes. Permeke wees het luminisme steeds meer af. Geïnspireerd door Albert Servaes koos hij voor een meer expressieve, mystieke stijl. Hij nam het vissersleven als dankbaar…
Lees meer
In de lente van 1909 verhuisde Permeke samen met Gust de Smet naar Sint-Martens-Latem. Daar treffen ze een aantal kunstenaars aan van de eerste Latemse groep: George Minne, Binus Van den Abeele en Albert Servaes. Permeke wees het luminisme steeds meer af. Geïnspireerd door Albert Servaes koos hij voor een meer expressieve, mystieke stijl. Hij nam het vissersleven als dankbaar thema. Hij schematiseerde deze leefwereld en paste een vlotte tachistische techniek toe, een zekere slordigheid in de mes- en penseelvoering en dikke verflagen, wat herinnert aan het werk van James Ensor.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.