Kermis

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1921

Periode

20ste eeuw
De kermis was voor Permeke een boeiend thema om het volkse leven in beeld te brengen. In 1921 verbleef de kunstenaar even in Astene waar hij in contact kwam met het alledaagse landelijke leven. In de werken die hij toen schilderde, staat de mens centraal. De werken die Albert Servaes toen realiseerde – grote houtskooltekeningen van boeren – dienden hem…
Lees meer
De kermis was voor Permeke een boeiend thema om het volkse leven in beeld te brengen. In 1921 verbleef de kunstenaar even in Astene waar hij in contact kwam met het alledaagse landelijke leven. In de werken die hij toen schilderde, staat de mens centraal. De werken die Albert Servaes toen realiseerde – grote houtskooltekeningen van boeren – dienden hem tot inspiratie tot de weergave van monumentale, maar ingetogen volksfiguren in een beperkt palet van donkere aardtonen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.