17 Doutes 1992

© the heirs of the artist - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jacqueline Mesmaeker

Datering

1992
17 Doutes is een kader met daarin een wit blad papier, waarop zeer nauwkeurig de titel van het werk met jaartal 1992 wordt getypt, centraal op de bladspiegel. Hoe eenvoudig het ook lijkt, dit werk benadrukt de kracht van de taal en poëzie en de oneindige variaties die mogelijk zijn. Het woord Doutes – of twijfel – kan in haar…
Lees meer
17 Doutes is een kader met daarin een wit blad papier, waarop zeer nauwkeurig de titel van het werk met jaartal 1992 wordt getypt, centraal op de bladspiegel. Hoe eenvoudig het ook lijkt, dit werk benadrukt de kracht van de taal en poëzie en de oneindige variaties die mogelijk zijn. Het woord Doutes – of twijfel – kan in haar uitspraak evengoed ook verwijzen naar de datum die verscholen zit in het werk (17.08). 1+7 = 8, de maand augustus, maar ook een getal dat staat voor oneindigheid. De kunstenaar associeert hier de tijd met een fundamentele ‘oneindige’ twijfel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacqueline Mesmaeker RKD Wikidata
Types print , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
tekst gedrukt op papier (uniek exemplaar)
Afmetingen 23.5 x 23.5 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer BK009265
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.