Bouquet de Chrysanthêmes

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat

Datering

1920

Periode

20ste eeuw
Edgard Tytgat was goed bevriend met Rik Wouters. Deze laatste kwam soms in de kunstwerken van Tytgat voor. Net als Wouters had ook Tytgat oog voor wat hij in zijn dagelijkse omgeving zag. In het oeuvre van Tytgat is het moeilijk om bepaalde periodes of stijlen af te bakenen. Hij raakte beïnvloed door het impressionisme en zijn latere werken zijn…
Lees meer
Edgard Tytgat was goed bevriend met Rik Wouters. Deze laatste kwam soms in de kunstwerken van Tytgat voor. Net als Wouters had ook Tytgat oog voor wat hij in zijn dagelijkse omgeving zag. In het oeuvre van Tytgat is het moeilijk om bepaalde periodes of stijlen af te bakenen. Hij raakte beïnvloed door het impressionisme en zijn latere werken zijn eerder expressionistisch maar bovenal probeerde hij met zijn kunstwerken vooral verhalen te vertellen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.